Шампионът на Франция Лил записа четвърта победа от началото на сезона в Лига 1, след като спечели с 2:0 домакинството си срещу Рен в среща от деветия кръг. Головете за успеха на „кучетата” отбелязаха Муса Соу още в 7-ата минута и Флорен Балмон в 32-ата минута след асистенция на Еден Азар. С тази победа Лил се изкачи до пето място във временното класиране с актив от 16 точки, докато Рен се смъкна на 7-о място с 15 пункта.

В друга среща от деветия кръг Олимпик (Марсилия) се издъни у дома срещу аутсайдера Брест и взе само точка след равенството 1:1. Доста изненадващо още в 5-ата минута гостите поведоха в резултата след гол на Роман Пойет, разписал се за 0:1 след асистенция на Джонатан Айте. Последва натиск на марсилци, довел до изравнително попадение за 1:1 на Андре Аю в 19-ата минута след асистенция на Лоик Реми. От тук до края на мача играчите на Дидие Дешан имаха достатъчно време за пълен обрат, но така и не успяха да преодолеят за втори път вратаря Стив Еланс.

След ремито Марсилия се изкачи на 13-о място с 8 точки, докато Брест се измъкна от зоната на изпадащите и вече е на 16-а позиция със 7 пункта. Лидер във временното класиране е Лион, който приема втория ПСЖ в дербито на кръга по-късно тази вечер. И двата тима са с по 17 точки и еднаква голова разлика, но Лион е вкарал повече попадения. /БЛИЦ