Шампионът Олимпик (Марсилия) записа ужасен старт на новия сезон във френската Лига 1, след като претърпя домакинско поражение с 1:2 от новака Каен.
 
Попадение с глава на халфа Юсеф Ел Араби пет минути преди края смълча трибуните на “Стад Велодром” и донесе на гостите изненадващ успех.
 
Олимпик, който през май спечели първата си титла от 1992 г., игра нервно през целия мач, но изглежда щеше да вземе точка, след като Мамаду Самаса успя да изравни за 1:1 в края на мача. След това дойде попадението на Ел Араби.
 
Каен заслужено откри резултата, след като вратарят на марсилци Стив Манданда не успя да парира един наглед отчаян удар от малък ъгъл на халфа Никола Сеюб в началото на второто полувреме.
 
Треньорът на Олимпик (Марсилия) Дидие Дешан не бе доволен от загубата и ясно заяви, че клубът, който досега не бе активен на трансферния пазар, се нуждае от нови попълнения.
 
Вицешампионът Олимпик (Лион) също не стартира успешно, след като направи домакинско нулево равенство с Монако.
 
Две попадения от воле на бенинския халф на ПСЖ Стефан Сесеньон и един гол на новото попълнение Нене помогнаха на столичани за победата с 3:1 над Сент Етиен. Успехът качи парижани временно на първото място.
 
Група ултраси на ПСЖ хвърляха факли и се сбиха с полиция пред стадион “Парк де Пренс” преди началото на мача. Те протестираха срещу клубната политика, насочена срещу феновете.
 
Тулуза излезе на второ място след успех с 2:0 над Брест, но успехът костваше контузията на звездата на тима Анре-Пиер Жиняк, който усука глезена си и бе изнесен на носилка през второто полувреме./БЛИЦ