Африканският шампион Нигерия няма да защитава титлата си в предстоящото издание на Купата на Африканските нации в Екваториална Гвинея, след като не успя да премине през квалификациите.
 
„Суперорлите“ завършиха на трето място в Група „А“ с 8 точки, след като направиха 2:2 като домакин на ЮАР. „Бафана Бафана“ дори поведе с два гола в мача след попадения на Токело Ранти в 42-ата и 48-ата минута. Резервата Соне Алуко реализира два гола за нигерийците – 68-ата минута и в добавеното време.
 
Гостите завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Ренеилве Лечолониане в 72-ата минута. ЮАР се класира за Купата на Африканските нации, след като зае първото място в групата с 12 точки. Второ място зае Конго след 1:0 над Судан и също ще играе на турнира в Екваториална Гвинея от 17 януари до 8 февруари.
 
На турнира на Купата на Африканските нации освен домакина Екваториална Гвинея ще участват още ЮАР, Конго, Алжир, Мали, Габон, Буркина Фасо, Камерун, Кот д'Ивоар, Гана, Гвинея, Кабо Верде, Замбия, Тунис, Сенегал и най-добрият сред третите отбори ДР Конго.