Шампионът на Бразилия Фламенго уволни Рожерио Лоуренсо, вторият треньор на клуба за тази година. Специалистът престоя на поста 4 месеца, но не успя да запише значителни успехи на международно и национално ниво.
 
Лоуренсо, който през април замени извелия Фламенго до титлата Андраде, спечели седем и загуби седем от 20-те си мача начело на тима. Под негово ръководство тимът отпадна на четвъртфиналите на Копа Либертадорес и е 10-и в класирането на шампионата.
 
Най-популярният бразилски тим, който е на 15 точки зад лидера Флуминензе след 16 кръга, завърши 0:0 с 19-ия Атлетико Минейро в четвъртък. Това предизвика гнева на феновете срещу Лоуренсо, който бе освиркан при прибирането си в тунела.
 
Гояс последва примера на тима от Рио де Жанейро и освободи бившия национален селекционер Емерсон Леао. Гояс е на последното място в класирането с 13 точки и няма победа от 9 мача.
 
По този начин броят на уволнените треньори в бразилското първенство през този сезон нарастна на 27. В Кампеонато Бразилейро се състезават 20 тима. Шампионът на щата Паулища и носител на купата на страната Сантос и Атлетико (Минейро) са единствените отбори, които не са сменяли треньора си./БЛИЦ