Шампионът ПСЖ надви Лил с 2:1 в среща от 12-ия кръг на френската Лига 1 и не само продължава без грешка от началото на сезона, но и подобри рекорд на Тотнъм за най-добър старт в някое от петте водещи първенства на Стария континент. Това бе 12-и пореден успех за парижани, които оставиха в историята постижението на „шпорите“ от 11 последователни победи през сезон 1960/61.

Домакините бяха без уругвайския си голмайстор Единсон Кавани, който все още се възстановява от травма в бедрото и остана извън групата за мача. Неговите съотборници бяха по-активни през първата част, но нито те, нито „кучетата“ успяха да отбележат гол.

Натискът на парижани се засили след почивката и логично те поведоха в 70-ата минута, когато Килиан Мбапе бе изведен от Неймар и с удар от движение се разписа за 1:0. След още 14 минути игра домакините удвоиха преднината си, а този път Неймар бе точен, след като Мбапе му върна жеста и асистира за гола. В добавеното време Никола Пепе (90+3-дузпа) оформи крайния резултат.

След победата ПСЖ остава убедителен лидер с пълен актив от 36 точки. Лил е втори с 25 точки преди останалите срещи от кръга.