Новият сезон на Бундеслигата ще започне на 23 август (петък) с гостуване на шампиона Байер (Леверкузен) в Мьонхенгладбах на местния Борусия.

Първенството ще стартира седмица след мача за Суперкупата на Германия, в който „аспирините“, носител и на Купата, ще приеме вицешампиона Щутгарт на 17 август от 21:30 часа на „БайАрена“.

В първия кръг грандът Байерн гостува на Волфсбург, а финалистът от Шампионската лига Борусия (Дортмунд) е домакин на Айнтрахт (Франкфурт).

Байерн ще играе срещу Байер (Леверкузен) в петия кръг (27-29 септември) в Мюнхен. Дербито между Борусия (Дортмунд) и баварците ще е част от 12-ия кръг (29 ноември – 1 декември).

В периода 15 – 19 юли Германската футболна лига ще обяви датите и началните часове за мачовете от първите няколко кръга на новия сезон в Бундеслигата.

Есенният полусезон в Бундеслигата ще продължи до 23 декември. Следва зимна пауза до 10 януари, а след това първенството ще се поднови с мачовете от 16-ия кръг. Според предварителната програма шампионатът трябва да приключи на 17 май 2025 г.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2024/25
ПЪРВИ КРЪГ
23 август (петък), 21:30 часа
Борусия (Мьонхенгладбах) – Байер (Леверкузен)
24 август (събота) и 25 август (неделя)
Борусия (Дортмунд) – Айнтрахт (Франкфурт)
РазенБалшпорт (Лайпциг) – Бохум
Хофенхайм – Щутгарт
Аугсбург – Вердер
Волфсбург – Байерн
Майнц – Унион (Берлин)
Санкт Паули - Хайденхайм