Легендата на Ливърпул Стивън Джерард е пристигнал в Истанбул. Според информацията на турските медии, бившият английски национал е призоват на преговори с шампиона Трабзонспор.

В момента клубът от черноморското крайбрежие е в управленска криза – няма президент, няма и треньор. Управленските функции са поети от вицепрезидента Ертюрул Доган, който е един от кандиданите за предстоящите президентски избори в Трабзонспор на 26 март.

Именно той е привикал 42-годишния Стиви Джи в Истанбул за преговори. Ако Доган бъде избран за президент на клуба, то Джерард най-вероятно ще бъде новият треньор на турския шампион.

В момента Трабзонспор е на шесто място в класирането на Суперлигата с актив от 38 точки, на пет зад третия Бешикташ. Лидер е Галатасарай с 60 точки, девет повече от Фенербахче.

Стивън Джерард до момента е работил начело само на два професионални отбора – Рейнджърс и Астън Вила. Начело на шотландския клуб спечели шампионската титла през сезон 2020/21. На 11 ноември 2021 г. беше назначен като мениджър на „виланите“, като Рейнджърс получи компенсация от 4 милиона паунда. На 20 октомври 2022 г. Стиви Джи беше уволнен от Астън Вила.