Попадения на Звиездан Мисимович и Графите дадоха на шампиона Волфсбург победен старт на защитата на титлата в Бундеслигата, след като „вълците” се наложиха с 2:0 над Шутгарт в първи мач от първия кръг на сезон 2009/10.

Това бе перфектен дебют за треньора на Волфсбург Армин Фее, който бе уволнен от Щутгарт в средата на миналия шампионат, след като през 2007 г. бе извел швабите до титлата.

Гостите от Щутгарт, които заложиха в стартовия си състав на новите попълнения Павел Погребняк и Александър Хлеб, имаха първи възможност за откриване на резултата чрез Сами Кедира. Германският национал си мислеше, че се е разписал, но ударът му с глава след центриране на Погребняк в 17-ата минута се отби от гредата и попадна в ръцете на вратаря Диего Беналио.

Три минути по-късно Волфсбург имаше своя шанс, когато Един Джеко се измъкна от трима защитници, но ударът му бе избит над вратата от Йенс Леман. 39-годишният бивш национал на Германия отново се прояви в 34-ата минута, когато парира изстрел на Графите.

През второто полувреме „вълците” затегнаха пресата срещу гостите и Марсел Шефер опита опасен далечен удар след час игра. Настойчивостта на домакините се отплати 11 минути по-късно, когато Мисимович овладя топката на границата на наказателното поле, огледа се, обърна се и прати топката във вратата извън обсега на Леман.

Голмайсторът на миналия сезон на Бундеслигата Графите прекърши Щутгарт, когато 8 минути преди края се освободи от защитник и донесе на Волфсбург победен старт в новия шампионат на Германия./БЛИЦ