Манчестър Юнайтед може да играе в Шампионската лига през пролетта. Сензационната новина или просто надежда за феновете на Бербо и компания идват от заплахата на ФИФА. Световната футболна централа заплаши с изваждане Швейцария от международни състезания. Причината за това са действията на ръководството на Сион, което не спира да води дела срещу ФИФА.

Швейцарската футболна федерация има срок до 13 януари да разреши случая и да предприеме мерки срещу клуба. "Ако този срок не бъде спазен, Швейцария автоматично ще бъде отстранена от международните турнири от 14 януари 2012 година", съобщиха от ФИФА.

Ако се стигне до наказанието, Швейцария няма да има право да играе официални международни мачове, а  Базел ще бъде изваден от Шампионската лига.

Според "Дейли Мейл" при това положение е възможно Манчестър Юнайтед да заеме мястото на Базел и да премери сили с Байерн (Мюнхен) в осминафиналите. “Червените дяволи” останаха трети в групата си след Бенфика и Базел и трябва да участват в Лига Европа през пролетта.

Другата опция е най-добрият трети отбор в груповата фаза на Шампионската лига да продължи напред. Това е Манчестър Сити.

Както е известно, УЕФА извади Сион от турнира Лига Европа заради нередовни картотеки на шестима футболисти. Последваха яростни коментари от страна на президента на отбора Кристиан Константин, който заведе няколко дела срещу УЕФА и ФИФА и подаде оплакване до Европейската комисия за липса на справедливост. Сион обаче не беше върнат в турнира, а неговото място през есента зае Селтик./БЛИЦ