Халфът на Барселона Шави избухна в сълзи на прощалното си събитие, когато съотборникът му Андрес Иниеста изнесе прочувствена реч за своя капитан, съотборник и приятел. Както е известно, Шави напуска каталунците след финала на Шампионската лига в събота след 24 години в клуба, за да отиде в Катар.
 
„Капитане, приятелю, съотборнико, не можем да си представим първата тренировка за първия сезон без теб. Беше привилегия да играя до теб. Шави, благодаря ти, че винаги беше пример и поставяше отбора преди всичко. Благодаря, че беше най-добрият ми съветник. Тези, които те познаваме, знаем, че ще се върнеш“, заяви Иниеста.
 
„Искам да изкажа благодарността си към всеки член на клуба и към всеки фен. Спечелените трофеи са нищо в сравнение с емоциите и приятелите, които спечелих в Барселона и които оставям в клуба. Аз съм този, който трябва да бъде благодарен, тъй като не съм си представял, че мога да постигна подобни успехи. Благодаря на Луис Енрике и Андони Субисарета, които през миналото лято ме убедиха да остана. Вероятно сега щях да се самоубия, ако тогава бях напуснал“, обяви Шави.
 
„Тито Виланова беше футболният ми баща и винаги ще го нося в сърцето си. Луис Арагонес, където и да си на небето, знай, че никога няма да мога да се отблагодаря напълно за всичко, което си направил за мен“, допълни халфът в емоционалното си изказване.
 
„Надявам се, че това не е сбогуване, а довиждане. Барса, благодаря ти за всичко“, завърши испанският национал.