Плеймейкърът на Барселона Шави Ернандес сподели в интервю пред официалния сайт на ФИФА, че въпреки многото спечелени титли иска да продължи да печели трофеи с каталунците. 32-годишният халф призна още, че Милан е по-титулуван отбор в Европа от Барселона. Двата тима са съперници в осминафиналите на Шампионската лига.

„През миналия сезон играхме под собствените си стандарти и си платихме за това. Отборът ни е боеспособен, само вижте тренировките ни и ще разберете, че искаме да печелим. Все още изпитваме глад за победи. Практически в момента разполагаме със същия състав от миналия сезон и нашите резултати са перфектни. В първенството сме лидери и затова сега трябва да се концентрираме върху Шампионската лига. Това е голямото предизвикателство за нас. Ние ще се постараем да се представим добре във всичките турнири, важното е да имаме малко късмет. Искаме да спечелим всички възможни купи", заяви Шави.

"Милан е труден противник. Отборът има здрава защита и срещу тях се играе много трудно. Стадион "Сан Сиро" не е най-приятното място за гостуване, защото феновете са доста страстни. А и в исторически план Милан е печелил повече купи на Европа от нас. В момента тимът може да не се намира в най-доброто си състояние, но Милан винаги е притежавал футболисти, които могат да те затруднят", завърши 32-годишният полузащитник.