Българският запалянко ще може да гледа спокойно мачове от всички европейски първенства по телевизията. БФС няма да може да забрани излъчването на тези двубои, тъй като е изпуснат крайният срок даден от УЕФА, пише наш вестник. Европейската футболна централа е обявила срок да се избере пояс, в който чуждестранните мачове да бъдат забранени и той е бил до 14 дни преди началото на новия шампионат. БФС обаче не е изпратила такава заявка, така че и през този сезон българският зрител ще може сам да избира какво да гледа.

От години родните босове натискат за подобен ход и в България, но до този момент, зрителите у нас остават привилигировани в това отношение. След като БФС изпусна срока за въвеждане на тази мярка, ще можем да продължим да гледаме свободно футбол и то на сравнително ниска цена, поне до следващия сезон.

Днес президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да преподпише договора за телевизионните права с ръководството на PRO.BG и следобед най-накрая ще стане ясна и програмата на мачовете през есента. Тя се забави заради преговорите за намаляването на сумата, която получават отборите от правата./БЛИЦ