Капитанът на Аржентина Лионел Меси е застрашен от жестоко наказание след вербалните си атаки по адрес на КОНМЕБОЛ, че турнирът Копа Америка страда от корупция. Звездата на Барселона недоволстваше още след отпадането от домакина Бразилия (0:2) на полуфиналите, а в мача за третото място срещу Чили (2:1) бе изгонен след сбутване с Гари Медел и също възнегодува от съдийството.

Южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ е обявила в правилника си, че всяка форма на обида към организацията може да доведе до лишаване от права за срок до две години. Така ако ръководителите на южноамериканския футбол решат да накажат Меси, той ще пропусне квалификациите за Мондиал 2022 в Катар и в следващата Копа Америка през 2020 година в Аржентина и Колумбия.

"Напускаме турнира с награда, но преди всичко с високо вдигнати глави и с чувството, че футболът беше несправедлив към нас. С играта, която показахме, превъзхождахме Бразилия и заслужавахме да сме на финала. Въпреки това, сме длъжни да гледаме с оптимизъм към бъдещето, защото поставихме една солидна основа. Трябва ни просто малко време", написа Лео Меси в „Иснтаграм“ и добави хаштаг "НапредАржентина".

Голмайсторът на Барселона не присъства на церемонията по връчването на бронзовите медали на аржентинците, а пред журналистите обяви, че турнирът е организиран така, че Бразилия да спечели трофея.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019