Betfair продължава да няма лиценз в България и залагащите се чудят колко време ще отнеме на компанията за спортни залози да се върне у нас. Отговорът на този въпрос не е лесен и не знаем дали това ще се случи скоро. Към момента лицензът на Бетфеър от Държавната комисия по хазарта не е подновен, като по този начин играчите не могат да залагат в една от най-големите спортни  борси в света.

Защо не може да се залага в Бетфеър в момента?
Държавната комисия по-хазарта отказа да поднови лиценза на Бетфеър през миналата година. През лятото на 2019 г.  срокът от 5 години за лиценз на компанията на българския пазар изтече и оттогава няма ясна информация  защо ДКХ отказва да го поднови. Всички залагащи продължават да очакват Бетфеър да се завърне в България и да може да използват спортния букмейкър и спортната борса, които са едни от най-добрите в този бранш.

Към момента не сме способни да кажем дали има заговор срещу Бетфеър. Преди време от компанията за спортни залози излязоха със становище, че са направили всичко по силите си, за да вземат лиценз, но от ДКХ са изразили категорично несъгласието си това да се случи. Каква може да е причината може само да гадаем.

Има ли надежда Бетфеър да вземе лиценз?
Разбира се, че по всяко време компанията за спортни залагания Бетфеър може отново да оперира в България. Надяваме се това да се случи през 2020 година и Бетфеър да вземе лиценз, като така играчи от България ще могат да се възползват от услугите им. На интернет адрес bet fair всеки път може да проверявате дали регистрацията за българи е отворена. Освен това ще попаднете на експертно ревю за букмейкъра и ще разберете какви залози предлага и как да се регистрирате. Ние смятаме, че е възможно в най-сково време Бетфеър да получи разрешение от ДКХ да приема български играчи, но за тази цел трябва двете страни да постигнат съгласие.