Една от бившите звезди на ЦСКА Жуниор Мораес може да бъде отзован на военното поле в Украйна. Бразилецът има украински паспорт и е сред мъжете между 18 и 60-годишна възраст, които нямат право да напуска територията на страната, за да бъдат налични за участие във военните действия, съобщава Globoesporte. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мораес е един от 30-те бразилци, които играят в украинската първа дивизия и притежава местен паспорт, след като бе натурализиран през 2019 година. Той играе за гранда Шахтьор (Донецк), а преди това е носил екипите още на Металург (Донецк) и Динамо (Киев) след престоя си в България. Мораес има и 11 мача за националния отбор на Украйна, след като придоби паспорт на страната и спомогна на отбора, воден тогава от Андрий Шевченко, да се класира за Евро 2020.

34-годишният футболист се оплака вчера в социалните мрежи, че е затворен в хотел в Киев със семейството си и не може да напусне страната. Ако бъде отзован от правителството за военна служба, Мораес ще стане вторият професионален футболист с такава съдба, след като през 2014 година Едмар бе привикан по време на конфликта между Русия и Украйна за Крим. Малко след това Едмар бе освободен след молба на отбора му.