Днес от 18:00 часа за 152-и път двата тима от Манчестър – Юнайтед и Сити ще излязат един срещу друг. Двубоят на „Олд Трафорд” е от 32-ия кръг на Висшата лига на Англия и ще бъде предаван с картина в БЛИЦ и по Диема Спорт.

За пръв път от над година и половина „червените дяволи” влизат в този спор като по предно класиран тим. Юнайтед е на трето място с 62 точки, докато „шумните съседи” са на точка зад тях.

Тимът на Луис Ван Гаал обаче трябва да спира неприятна серия. Манчестър Сити има шест победи с последните седем срещи, като спечели последните три издания. Срещу Пелегрини и момчетата му обаче ще се изправи вдъхновен Юнайтед, който е в серия от пет поредни победи във Висшата лига. „Червените дяволи” са и най-силния домакин до момента през сезона, като са спечелили 40 точки.

Манчестър Юнайтед има до момента 59 победи с сблъсъка, докато Сити е с 43. 49 пъти двата тима са правили равенства.

Мениджърът на „червените дяволи” Луис ван Гаал няма да може да използва отново Робин ван Перси, Люк Шоу и Джони Еванс. Крис Смолинг пък е под въпрос.

Мануел Пелегрини също има проблеми. Той няма да разчита на Вилфред Бони, Дедрик Боята и Стеван Йоветич. Капитанът Венсан Компани е в групата, но ще бъде под въпрос до последно.

юнайтед_1.jpgМанчестър ЮнайтедМанчестър Ситиmancity.jpg
18:00 часа, Диема Спорт
Манчестър, „Олд Трафорд”
Съдия: Марк Клатънбърг
 
Вероятни състави:
Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Антонио Валенсия, Маркос Рохо, Фил Джунс, Дейли Блинд, Майкъл Карик, Андер Ерера, Хуан Мата, Маруан Фелайни, Анхел ди Мария, Уейн Рууни

Манчестър Сити: Джо Харт, Александър Коларов, Мартин Демикелис, Венсан Компани, Пабло Сабалета, Давид Силва, Фернандиньо, Яя Туре, Джеймс Милнър, Един Джеко, Серхио Агуеро