Месецът на финалите на WINBET достига кулминацията си с финала на Шампионската лига. А той след година пауза е отново изцяло английски. Куриозното е, че заради COVID-пандемията Челси не стъпиха на „Ещадио до Драгао” през април, когато срещнаха Порто на четвъртфинал, но ще го направят месец по-късно като последно препятствие пред Манчестър Сити по пътя към единствената купа, която петродоларите на шейх Мансур не са успели да спечелят.

За финала на Шампионската лига WINBET ви предлага и специална промоция. Всеки регистриран потребител на платформата winbet.bg, който направи залог на стойност минимум 20 лв. НА ЖИВО по време на мача при коефициент поне 1.30, ще получи бонус 20 лв. за залог на бъдещи спортни събития. Всички пазари за финала на Шампионската лига от WINBET ще намерите тук.

Откакто Мансур бин Зайед бин Султан бин Зайед бин Халифа ал Нахиан придоби Манчестър Сити, отборът спечели пет титли на Англия, две национални купи и шест купи на Лигата. Бяха оформени два дубъла и един требъл (без да се брои настоящия сезон), но едно нещо убягва в 13-те му години като собственик на клуба – европейската слава. Спечелената Купа на носителите на национални купи през 1970 г. отдавна стои самотна в клубния музей и дори магията на Пеп Гуардиола не е в състояние да ѝ осигури компания. Досега.

През този сезон Сити са като „ескадрон на смъртта“ в Шампионската лига. Единайсет победи и едно равенство от 12 изиграни мача и голова разлика 25:4. Пътят на Челси бе по-каменист – 8-3-1, голова разлика 22:4. При тази статистика, статутът на Манчестър Сити като фаворит в съботния финал е разбираем и WINBET дава коефициент 1.89 за победа на „гражданите”.

Но си струва да се отбележи, че Сити бяха фаворит срещу Челси и на полуфинала за ФА Къп преди месец, когато обаче поражението с 0:1 зачеркна бляновете им за безпрецедентен куодрипъл. И също така – единственото равенство на Сити през този сезон в Шампионската лига дойде точно на „Ещадио до Драгао”!

Мачът в Порто в събота ще е третият между двата съперника за последните шест седмици. Освен споменатия полуфинал за ФА Къп, Челси спечелиха и шампионатен двубой в Манчестър – 2:1 на 8 май с гола на Маркос Алонсо в допълнителното време. За нов успех на „сините”, WINBET приема залози при коефициент 4.40. А тъй като Хаким Зийеш вкара във всеки от двата цитирани двубоя, може би ще ви изкуши да се пробвате за него като „Голмайстор по всяко време” за 5.80?

И още две тенденции, върху които да помислите: в последните пет мача на Сити и последните шест гостувания на Челси винаги имаше гол преди почивката. Шансовете за „Първо полувреме – Общ брой голове над 0.5” WINBET оценява на 1.50. Между двата съперника „Първи гол Челси” се предлага при коефициент 2.60.

И не забравяйте, че за новите играчи в winbet.bg има начален бонус от до 200 лв. за спортни залози.

*Коефициентите са валидни към 2:00 ч. на 27 май 2021 г. за актуалните коефициент, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!