Аржентина записа четвърта победа в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г., след като се наложи с 3:1 като гост на Венецуела. Срещата беше белязана от изключително грубия фаул на резервата Луис Мартинес срещу Лионел Меси.

Заради нарушението си играчът на домакините получи червен картон и остави тима си в продължение на един час да играе в намален състав. Отстраняването на Мартинес обаче дойде едва след преглеждане с помощта на ВАР, след като съдията Леодан Гонсалес от Уругвай получи сигнал от асистентите си за грубостта на Мартинес.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

„Гаучосите“ се възползваха от предимството и взеха аванс от три гола преди до допуснат попадение в добавеното време на двубоя. Лаутаро Мартинес даде аванс на Аржентина в края на първото полувреме. Хоакин Кореа удвои в 71-ата минута, а три минути по-късно Анхел Кореа покачи на 3:0. Йеферсон Сотелдо върна едно попадение за Венецуела, когато беше точен от дузпа в четвъртата минута на добавеното време.

С четвъртия си успех в световните квалификации Аржентина събра 15 точки и заема второ място в квалификационната група в Южна Америка. Венецуела е на последната десета позиция с четири точки.

Лидер в класирането е Бразилия, която постигна седма победа от седем мача и има пълен актив от 21 точки. Това стана факт след успеха с 1:0 като гост на Чили. Единственото попадение беше дело на резервата Евертон Рибейро в 64-ата минута. Чилийците са седми с шест точки. За Мондиал 2022 от Зона Южна Америка се класират първите четири отбора, а петият ще играе бараж.

В следващия кръг е голямото дерби Бразилия - Аржентина. Мачът в Сао Пауло е на 5 септември от 22 часа българско време.

Венецуела – Аржентина 1:3
0:1 Лаутаро Мартинес (45+2), 0:2 Хоакин Кореа (71), 0:3 Анхел Кореа (74), 1:3 Йеферсон Сотелдо (90+4-дузпа)

Венецуела: Фаринес, А. Гонсалес (67-Ернандес), Ферареси, Веласкес (25-Луис Мартинес), О. Гонсалес, Саварино (46-Карийо), Ринкон, Хосе Мартинес, Сотелдо, Рамирес (35-Виянуева), Хосеф Мартинес (67-Уртадо)

Аржентина: Е. Мартинес, Молино, Песея, Отаменди, Акуня , Ди Мария (63-А. Кореа), Де Паул (76-Паласиос), Г. Родригес (80-Дибала), Ло Селсо (62-Х. Кореа), Меси, Лаутаро Мартинес (75-А- Гомес)

Каракас, „Естадио Олимпико“
Съдия: Леодан Гонсалес (Уругвай)
Жълти картони: Сотелдо, Уртадо (Венецуела)
Червен картон: 32-Л. Мартинес (Венецуела)