Бившият футболист на Реал (Мадрид) и Източна Германия - Улрих Щилике, вярва, че възпитаниците на Карло Анчелоти и Байерн (Мюнхен) могат да оформят финалната двойка в Шампионската лига. Баварците защитават европейската си титла от миналия сезон и се борят за трети пореден финал и втора последователна купа. Тимът вече е на 1/4-финал след 3:1 над Арсенал с общ резултат от двата мача.

В същото време и лидерът в Примера е в тази фаза, очаквайки протоколен реванш след 6:1 срещу Шалке в първия двубой.

"Може би в момента Байерн е по-силен от Реал. И двата отбора разполагат с най-добрите резервни състезатели, което е много важно, за да се справиш на три фронта", коментира Щилике пред "АС".

"Ще бъде добре, ако двата тима играят на финала в Шампионската лига. Защото са най-добрите тимове в турнира в момента. Очевидно е, че схемата на Анчелоти 4-3-3 му носи голям успех. И не се налага да правиш сравнение с миналата година, защото сега отборът се бори за три купи. В началото някои се съмняваха в италианеца, както бе и с Пеп Гуардиола в Байерн.

Хората са прави, че тимът играе по-различно. Точно сега владеенето на топката не е от толкова голямо значение, важна е ефективността. Но това не променя пътя, по който тимът върви и израства. Футболът с едно докосване е по-атрактивен, но накрая се гледа финалният резултат. Никой не пита колко паса са извършени, ако има победа след последния съдийски сигнал", добави 59-годишният Щилике. 

Шампионска лига - сезон 2013/14