Щутгарт напусна последното място в класирането на Бундеслигата, след като в мач от 13 кръг спечели с 1:0 домакинството си на Аугсбург.

Атанасиос Донис вкара единствения гол в мача в 39-ата минута, когато от границата на наказателното поле стреля от движение след пас на Андреас Бек отдясно.

С този успех, втори за последните три мача, швабите излязоха на 15-о място в класирането с 11 точки, на една пред Нюрнберг, който има една среща по-малко. Аугсбург е 13-и с 13 точки.

В зоната на изпадащите се озова Хановер, който отстъпи с 0:2 като домакин на Херта. Джордан Торунарига се отличи с гол и асистенция.

21-годишният защитник откри резултата точно преди почивката, когато беше точен с глава след центриране на Валентино Лазаро от корнер.

В 73-ата минута Торунарига проби отляво и подаде към границата на наказателното поле, където Ведад Ибишевич с глава прати топката във вратата на Михаел Есер.

Това беше първа победа за Херта в първенството от 28 септември насам, когато беше записан успех с 2:0 над Байерн. Сега берлинчани са седми в класирането с 20 точки. Със същия актив е и Хофенхайм, който има мач по-малко. Хановер е 17-и с девет точки, колкото има и последният Фортуна (Дюселдорф).

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19