Завършилият 16-и в елита Щутгарт размаза у дома третия от Втора Бундеслига Хамбургер с 3:0 в първия плейофен двубой за последното 18-о място в Бундеслигата за сезон 2023/24.

Константинос Мавропанос даде аванс на Щутгарт с гол от съблекалнята. През второто полувреме Йоша Вагноман и Серху Гираси осигуриха още два гола за „швабите“ в рамките на три минути.

Двубоят започна с натиск от страна на Щутгарт. Само след няколко игрови секунди домакините получиха правото да изпълнят корнер. Борна Соса центрира, а Костантинос Мавропанос се извиси над всички в наказателното поле на Хамбургер и прати топката във вратата, пазена от Даниел Хойер Фернандеш.

Добрата игра на Щутгарт продължи. В 9-ата минута Крис Фюрих бе намерен на чиста позиция зад гърба на отбраната на гостите. Халфът шутира, но Хойер Фернандеш направи впечатляващо спасяване и отрази.

Лудовит Рейс повали опонент в собственото си наказателното поле, а реферът посочи бялата точка. В 27-ата минута Серху Гираси се нае с изпълнението на дузпата и шутира в долния десен ъгъл, но Хойер Фернандеш отрази, с което Хамбургер остана в играта.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме след ново центриране от корнер от страна на Борна Соса, Мавропанос отново бе над всички в наказателното поле на Хамбургер и отправи изстрел с глава, който обаче премина покрай вратата.

Натискът на Щутгарт продължи и през второто полувреме. В 51-ата минута Енцо Мило комбинира с Йоша Вагноман, който порази целта, но не се зарадва в знак на уважение на бившия си клуб.

Само три минути по-късно Борна Соса центрира в наказателното поле на Хамбургер, а там Серху Гираси отклони с глава на първа греда и прати топката в десния ъгъл, за да увеличи аванса на Щутгарт.

Тобиас Велц пък остави Хамбургер с човек по-малко на терена в 69-ата минута, когато направи доста грубо нарушение, но това не помогна на Щутгарт, който не достигна до още едно попадение.

Ответният двубой между двата отбора е на 5 юни от 21:45 часа.