Съперникът на “Ботев” (Пловдив) в третия квалификационен кръг на Лига Европа Щутгарт продаде унгарския национал Тамаш Хайнал на Инголщад.

32-годишният Хайнал парафира контракт за 3 сезона с клуба от Втора германска бундеслига. Финансови детайли по трансфера не бяха оповестени. Унгарецът беше привлечен на "Мерцедес-Бенц Арена" от Борусия (Дортмунд) през януари 2011 година.

Той записа 74 официални мача и 6 гола с екипа на "швабите", но вече не влиза в сметките на старши треньора Бруно Лабадия.
Както е известно, унгарецът се забърка в скандал с феновете на отбора. През зимата Хайнал изрази желание да не участва повече в домакинските срещи на тима заради лошо отношение към него.

31-годишният халф беше освиркан от привържениците на швабите по време на мачовете с Лацио и Хамбургер. Той е поискал защита от треньора Бруно Лабадия, който се е съгласил.“Всичко това влияе на психиката му. Те го освиркват вече от първата минута. В такава ситуация Хайнал не е полезен на отбора”, заяви Лабадия.

“През кариерата си не съм виждал подобно нещо”, допълни спортният директор на клуба Фреди Бобич. Тамаш Хайнал имаше договор с Щутгарт до лятото на 2014 г. и получава по 1,5 милиона евро на сезон. С поведението си феновете на тима вече успяха да изгонят Здравко Кузманович, който през зимата на 2012 г. отиде в Интер.