Томас Тухел ще остане треньор на Байерн през оставащите седмици от сезона въпреки слабите резултати напоследък, каза членът на спортния борд Макс Еберл. Баварците на практика загубиха битката за титлата в Бундеслигата срещу Байер Леверкузен след поредни загуби срещу Борусия Дортмунд (0:2) и Хайденхайм (2:3).

Последният им шанс за трофей е в Шампионската лига, където във вторник (9 април) гостуват на лидера във Висшата лига Арсенал за първия мач от четвъртфиналите. Реваншът е след седмица в Мюнхен.

Байерн обяви преди няколко седмици, че ще се раздели с Тухел след края на сезона по взаимно съгласие, а Еберл повтори преди заминаването за Лондон, че няма да има преждевременно напускане.

„Не знам какво трябва да се случи, че той да не е на поста до края на сезона. Ако всичко беше унищожено, трябваше да се замислим“, заяви Еберл.

Функционерът каза, че няма такова впечатление през петте седмици, откакто е поел работата си. Еберл заяви, че възприема Тухел като "напълно фокусиран и ясен" преди мача с Арсенал, подчертавайки, че "всички сме в една лодка".

Той каза, че Тухел е "много аналитичен, много отворен. Треньорът е отговорен, но отборът трябва да го приложи на практика на терена".

Попитан дали едно тежко поражение във вторник може да промени позицията на клубното ръководство, Еберл каза: „Първо ще изиграем мача. Какво ако? Животът не е подлог, животът е тук и сега."