Изпълнителният директор на италианския гранд Интер Бепе Марота отхвърли категорично информациите, че „нерадзурите“ искат да привлекат Лионел Меси. Според Sport Mediaset собствениците на тима от Милано кроели планове да изкушат аржентинската звезда на Барселона със заплата от 50 милиона евро на година, след като договорът му с каталунците изтече следващото лято.

„Новината за Лео Меси е фантастика. Той със сигурност не е от нашите цели и мисля, че има интерес да продължи кариерата си в Барселона“, коментира Марота.

„Второто място е важно, но анализът ни трябва да е свързан с постоянен растеж, защото сезонът все още не е завършил. Това, което успяхме да видим е, че се подобряваме и затова искаме този процес да продължи. Ако анализираме целият сезон, сме щастливи. Има няколко малки неща, за които съжаляваме, но трябва да сме доволни от постигнатото“, добави директорът.

През настоящия сезон Лионел Меси, който играе в Барселона през цялата си кариера до момента, игра в 33 мача, вкара 25 гола и асистира за още 21 попадения.