Английските вестници "Гардиън" и "Индипендънт" публикуваха скандалната новина, че бившият английски национал Марк Хейтли е получил предложение за подкуп, за да пропусне мач от Шампионската лига.
Става дума за сезон 1992/93, когато Хейтли играе за Глазгоу Рейнджърс, който води люта битка с Олимпик (Марсилия) в груповата фаза.
 
Тогава не се играят четвъртфинали и полуфинали, а останалите осем отбора в турнира се разпределят в две групи. Победителите от двете групи отиват на финал. В първа група са Олимпик Марсилия, Глазгоу Рейнджърс, ЦСКА (Москва) и Брюж.
 
Два кръга преди края Рейнджърс и Марсилия имат по 6 точки и им предстои решителен сблъсък на френска земя. По онова време за победа се дават две точки. Още в първия мач между двата състава Хейтли наказва Олимпик. Французите повеждат с 2:0, но осем минути преди края дългокосият нападател, известен с прякора Атила, избухва с гол за 2:2.
 
Явно уплашени, че Хейтли отново ще закове дежурен гол (111 гола в 214 шампионатни мача за Рейнджърс), французите правят всичко възможно да отстранят английския голмайстор от втория мач.
 
"Приятел на мой приятел намери начин да се свърже с мен и ме помоли да не играя срещу Марсилия", казва Хейтли.
 
"Ще те възнаградим добре, ако пропуснеш мача, само не излизай срещу Марсилия", е казал въпросният таен човек.
 
Хейтли, който е бивша звезда на английския национален отбор, Милан, Монако и Рейнджърс, категорично отказал офертата.
 
"Беше френско говорящ, предложи ми огромна сума за да не изляза срещу Олимпик. Явно ставаше дума за човек, който е свързан с френския клуб", пояснява Хейтли.
 
Въпреки, че Атила отказва предложението, той е изгонен по необясним начин срещу Брюж (Рейнджърс побеждава с 2:1) и така пропуска мача срещу французите. Двубоят завършва наравно, но на финала в Шампионската лига се класира Олимпик.
 
Френският клуб побеждава Милан с 1:0 след гол на Базил Боли в 44-ата минута и печели Шампионската лига.