Ивайло Чочев в преминал в Палермо благодарение на приятелството на бившия главен акционер на „червените” Александър Томов със спортния директор на тима от Апенините - Франко Чераволо. Това разкри самият шеф на Палермо. Интерес към национала на България е имало от страна на още два тима, но „орлите” са използвали връзките си в ЦСКА и са успели да осъществят сделката.

"Чочев е полузащитник, който притежава големи качества и много висока стойност. Като всички чужденци в Италия и той има нужда от малко време, за да се приспособи", каза Чераволо.

"Успях да го открадна от ЦСКА (София) най-вече благодарение на приятелството ми с президента им Томов. Имаше още два други клуба с интерес към Чочев. Те обаче бяха елиминирани, благодарение на нашата бърза реакция и това, че първи проявихме интерес към него", добавя шефът на Палермо.

Ивайло Чочев премина от ЦСКА в италианския клуб през лятото на 2014 година. Той бе продаден за сумата от 700 000 евро. В последните мачове българският национал се представя на много високо ниво, реализира три гола и е засипван с похвали за играта си.