Дейвид Съливан, един от собствениците на Уест Хям, се изказа доста критично по адрес на продадения вече на Марсилия Димитри Пайе.

Френският национал отказа да тренира с „чуковете” и настоя да бъде продаден. Уест Хям първоначално се възпротиви и не пожела да разглежда каквито и да е било оферти. Накрая обаче сагата приключи – Пайе се върна в бившия тим, а в касата на лондонския клуб ще влязат 25 милиона паунда.  

„Клубът иска да подчертае ясно своето дълбоко разочарование от факта, че Димитри Пайе не показа същите отдаденост и уважение към Уест Хем, каквито му предложихме. Особено след като той бе възнаграден с изкусителен нов договор за 5 и половина години“, написа Съливан на официалната страница на „чуковете”.

„Искам да бъде ясно, че нямахме никаква финансова необходимост да продадем един от най-добрите си играчи и че решението да позволим на Пайе да си тръгне бе взето с оглед желанията на мениджъра Славен Билич и в интереса на единството в състава.

За да бъда честен, че ще кажа, че бордът на директорите и аз предпочитахме Пайе да остане, за да го превърнем в пример за това, че никой футболист не е по-голям от клуба си. Уверен съм, че с качествата на играчите, които доведохме през януари, отборът ще бъде по-силен в края на трансферния пазар, отколкото бе в началото му“, добави босът.
ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА