Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге коментира темата, която интересува феновете на баварците в последно време, а именно дали треньорът Хосеп Гуардиола ще продължи изтичащия му в края на сезона договор. Грандът от Мюнхен иска да задържи 44-годишния специалист, но не на всяка цена.

„Винаги сме казвали, че до края на 2015 година ще има решение. Знам, че това е късно, толкова малко време преди Коледа. След мача с Хановер (б.р. на 19 декември) ще се проведе разговор и тогава ще споделим резултата от него”, заяви Румениге, който дори не изключва възможността за раздяла с Гуардиола.

„През 1977 година Франц Бекенбауер отиде в Ню Йорк. Тогава вестниците писаха, че светът свършва за Байерн. Три месеца имаше объркване, след което нещата продължиха. Няма човек на света, който когато и да е било да не може да бъде заменен. Това е нормалният ход на нещата. Играчи идват и си отиват. Същото важи и за треньорите. Ако Гуардиола някога си тръгне, ще дойде друг блестящ треньор. Трябва обаче първо да изчакаме да видим какво ще се случи”, допълни босът на баварците.