Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано призна, че би искал школата на отбора да работи като тази на Барселона. Но за тази цел е нужна правилна политика на процеса.

"Моето виждане за футбола? Един път може да печелиш с късмет, но за продължителен успех трябва да планираш правилно в бъдещето и да инвестираш, за да успееш да достигнеш поне до финала на Шампионската лига.

През 2003 година направихме проучване в Барселона. Всеки играч, идващ в първия отбор, имаше средна цена от 2,4 милиона евро. Това е нищо, ако сметнем текущите разходи.

Дори сред 5-годишните трябва да има стил, след което ще дойдат и възнагражденията. Нашият проблем е, че не можем да намерим по-добри от нашите. Не е лесно. Има слухове, според които ще вземем Стеван Йоветич и Ерик Ламела, но не коментирам неща, които са извън клуба ни.

За последните три години сме на загуба с близо четвърт милион евро. Но сме инвестирали и 150 милиона в школата. Разполагаме с фантастичен проект, базиран върху финансовата ситуация в клуба", обясни Сориано.