Името на принц Уилям бе забъркано в сериозен скандал от шеф в Световната футболна централа. Благородникът бе обвинен, че е опитал да подкупи представител на ФИФА преди вота за домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година, за което Англия беше кандидат.

Скандалът бе раздухан от президента на Северноамериканската федерация (КОНМЕБОЛ) Николас Леос. 82-годишният парагваец твърди, че ден преди избора за домакин на Мондиала е закусвал с принц Уилям, който му връчил покана за сватбата си с Кейт Мидълтън, която се състоя на 29 април. Леос тълкува действията на Уилям като опит за подкуп.

Говорителят на кралското семейство отрече твърденията и заяви, че представители на ФИФА не са получавали покани за сватбата.

Вотът за домакин на световните първенства през 2018 и 2022-а година бе направен на 2 декември. Делегатите на ФИФА избраха за домакини съответно Русия и Катар.

Принц Уилям беше начело на кандидатурата на Англия за Мондиал 2018, тъй като е почетен президент на Футболната асоциация на Англия.