Шефът на Благой Георгиев и собственик на Терек (Грозни) Рамзан Кадиров организира нова контрола със звезди на футбола на 11 май. Този път президентът на Чечня е поканил Диего Марадона и Луиш Фиго, които трябва да бъдат перлите в отбора на света. Редом до тях ще играят Фабиен Бартез, Франко Барези, Алесандро Костакурта, Мануел Аморос, Роберто Аяла, Енцо Франческоли, Стив Макманаман, Ален Богосян, Роби Фаулър, Жан-Пиер Папен, Кристиан Виери, Иван Саморано и други.

Идеята е с тяхното идване да бъде открит спортен комплекс в Грозни, който ще носи името на Ахмад Кадиров – бивш президент на Чечня и баща на Рамзан Кадиров.

Срещу световните звезди ще излязат известни руски футболисти, без да се уточнява дали ще са ветерани или настоящи играчи.

Преди почти два месеца националният селекционер Лотар Матеус игра в тима на Кадиров, който загуби контрола от звезди на Бразилия с 4:6. След мача участниците бяха атакувани от медиите, че са получили пари от президента на Чечня, който е обвинен в убийства и жестокости от правозащитни организации.