Изпълнителният директор на Динамо (Загреб) Томислав Светина призна, че Ивайло Петев е бил първият избор на ръководството за нов треньор на тима. Босът изрази задоволството си от факта, че хърватският гранд е привлякъл българския специалист и му пожела много бъдещи успехи. 

"Свидетели сме на нещо голямо. Пред вас е новият треньор на Динамо. Треньор, който Динамо познава много добре и вярвам, че и вие го познавате. Намираме се на стадиона, който остави най-лошия спомен у него", заяви Светина, припомняйки болезненото отпадане на водения от Петев Лудогорец срещу Динамо в Шампионската лига преди няколко години.

"Привлякохме го, защото твърдо вярваме, че той е най-добрият избор. Той носи много различни треньорски качества, местни и чуждестранни, всякакви...Честно казано, Петев бе абсолютният ни първи избор. Той е млад, нахъсан, има добри резултати зад себе си. Той не е чужд, защото познава този отбор, знае езика", продължи с похвалите Светина.

"Колко добре познава момчетата, ще се покаже в неделя. Не бе планирано да ръководи отбора в неделя, защото знаем какво значи дербито срещу Хайдук. Дербито е дерби и не е лесно да поемеш отбора преди този мач. Той обаче искаше да поеме отбора преди дербито", допълни шефът на Динамо.