Президентът на втородивизионния германски Ерцгебирге (Ауе) Хелге Леонард направи загадъчно изказване, от което стана ясно, че клубът ще привлече в редиците млад офанзивен български национал.

„С финансовия ни директор Михаел Фойгт вече осигурихме трансфера на български национал, който ще ни подсили в офанзивната част. Очакваме финализирането на сделката през другата седмица“, коментира Леонард пред „tag24.de”.

Немското издание допълва, че става дума за млад футболист, който ще разтрогне с настоящия си отбор и след това ще подпише дългосрочен договор с Ерцгебирге.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Днес се появиха информации, че вероятно става дума за крилото на Левски Станислав Иванов. „Сините“ обаче имат твърдото намерение да продадат собствения си юноша и така да понапълнят касата си.

Ерцгебирге (Ауе) има история с привличането на български футболисти. През годините екипа на „виолетовите“ са обличали вратарят Руси Петков, халфът Цветомир Чипев и нападателите Димитър Рангелов и Мартин Тошев. В периода 4 юни 2015-28 февруари 2017 г. треньор на отбора беше Павел Дочев.

В момента треньор на Ерцгебирге е бившият национал на ГДР и на Германия след обединението Дирк Шустер. 52-годишният специалист направи име с работата си в Дармщад, който пое на дъното на Трета лига и го изведе до участие в Бундеслигата в рамките на 2,5 години. През сезон 2015/16 беше обявен за треньор на годината в германския футболен елит. Бил е още начело на Дурлах, Щутгартер Кикерс и Аугсбург.