Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес се извини публично, след като целувката по устните на футболистката Дженифер Ермосо по време на празнуването на победата на Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия предизвика възмущение в Испания.

Инцидентът се случи, когато шефът на федерацията Луис Рубиалес връчи златните медали на испанския отбор след победата над Англия с 1:0 на финала в неделя.

"Със сигурност сгреших, трябва да призная“, каза Рубиалес във видео изявление, изпратено от федерацията. 

"Беше спонтанно, в момент на еуфория“, добави той.

Ермосо каза на съотборниците си след това в съблекалнята, че "не й харесва", според видеозаписи, публикувани в социалните мрежи и вестник Ел Мундо.

По-късно тя омаловажи инцидента в изявление, изпратено до испанската информационна агенция ЕФЕ от федерацията.

"Това беше взаимен жест, който беше напълно спонтанен, предизвикан от огромната радост от спечелването на световната титла“, се казва в изявлението. 

"С "Прези" имаме страхотни отношения, поведението му с всички нас винаги е било 10 (от 10) и това беше естествен жест на привързаност и благодарност", каза още футболистката.

Видеокадрите след мача също показват как Рубиалес да целува други играчи по бузите или да ги прегръща, когато раздава медалите.