Няма предпоставка за разследване на мача между Терек и Криля советов (3:2), заяви пресаташето на Руската футболна Премиер лига (РФПЛ) Игор Будников. Той коментира и изявлението на президента на Руския футболен съюз (РФС) Виталий Мутко за необходимостта за преглеждане на въпросния мач от комисията по етика.

“Няма никакви предпоставки за разследване на този двубой, а и РФПЛ не е организация, която да проведе такова. С това трябва да се заемат специализирани органи, заяви Игор Будников. – Знаем, че след края на мача се породиха редица слухове, но нямаме никакви доказателства. Що се отнася до Мутко, то РФПЛ е готова да окаже пълно съдействие.”
 
По-рано през деня Виталий Мутко заяви, че комисията по етика към РФС ще разследва подозренията за уреждане на мача между Терек и Криля советов. В тима от Грозни играят българските национали Владимир Илиев и Благой Георгиев, както и подвизавалите се в ЦСКА (София) Флорентин Петре и Радослав Забавник. Във въпросния мач участие взеха само Петре и Забавник, които останаха на терена през всичките 90 минути.
 
“Гледах мача и това, което видях, не ми хареса, заяви Мутко. – Комисията по етика към РФС ще се заеме с разследване на случая, но при всички положения полицията трябва да обърне внимание. Ще говорим и с управлението на клуба от Самара.
 
Няколко компании за интернет залози, включително британската “Betfair”, сигнализираха за необичайни залози за мача, който се проведе в Грозни в събота. Клубът от чеченската столица победи Криля советов с 3:2 и успокои тревогите за евентуално изпадане./БЛИЦ