Полемиките около създаването на Суперлигата продължават. Главният изпълнителен директор на "А22 Спортс Мениджмънт" Бернд Райхарт коментира възможностите за сътрудничество с УЕФА, след като по-рано президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин направи саркастични подмятания за инициативата на предприемача.

"Никога не сме били затворени за диалог. Вече показахме, че сме готови да подадем ръка на всеки, който търси решение за подобряване на футбола. Ще се радвам да се върна в централата на УЕФА в Нион, но се надявам, че този път там ще ме приемат по-добре, отколкото при последното ми посещение. Но сега приоритет е стартирането на платформата Unify и убеждаването на клубовете и техните фенове в проекта за Суперлигата", коментира Райхарт.

49-годишният германец потвърди още, че наистина плановете са за напълно безплатно излъчване на мачовете от турнира, а плановете са приходите да са на стойност над 3 милиарда евро годишно и да идват от реклама.

"Обещавам ви, че днешният футбол не е нито влюбен, нито верен на монопола. Съмняваме ли се, че УЕФА оказва натиск върху клубовете? Но ние ще ги убедим. Разговарях с много от клубовете, които направиха публични изявления и продължаваме да виждаме дългата ръка на 70-годишен монопол. Някои от тях ми се обадиха и заявиха “ние казваме “не”, но ето ни”. Няма да ги принуждаваме да кажат днес “аз съм тук”. Не сме тук да изграждаме стени, искаме да се обединим, а не да се разделяме", добави Райхарт.