ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шефът на Европейската футболна асоциация УЕФА Александър Чеферин говори за проекта Суперлига, която искаха да създадат някои от най-големите футболни клубове в Европа.

Словенецът разказа любопитни подробности пред легендата на Манчестър Юнайтед, а сега футболен коментатор в Sky Sports Гари Невил .

"Доколкото знам, за съжаление вашият клуб (Собствениците на Юнайтед) бяха много ангажирани, както и Ливърпул. Мисля, че тези двата бяха най-замесените от английската страна в Суперлигата. Последни се присъединиха Челси и Манчестър Сити. Не съм сигурен за Тотнъм и Арсенал.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

"Когато пристигнах в Швейцария, получих телефонно обаждане от един от английските клубове, че ще трябва да се присъединим към този проект. Не им харесваше, но не искаха да са единствените навън. Два клуба се колебаеха много в Англия, те казаха, че искат да останат приятели с нас, наши приятели отвътре.

И Челси, и Манчестър Сити се колебаеха от самото начало и един от тези отбори ми се обади. Обадиха ми се от един от английските клубове, няма да казвам кой. Не се сдържах и казах: "Върви по дяволите. От утре ​​сте мой враг. Не искам да говоря повече с теб". Беше трудно", добави Чеферин.

Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, Ювентус, Интер Милано и Милан бяха готови да се насочат в различна посока, но видяха яростна съпротива от страна на феновете и ръководните органи, довели до край на предложенията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК