Лестър успя да победи Уест Хям като гост с 3:2 в интересен мач от 29-ия кръг на Висшата лига, с което си натрупа добра преднина пред 18-ия в класирането Хъл Сити.

Срещата започна перфектно за тима на Крейг Шекспир, които откриха още в 5-та минута чрез Риад Марез. Крилото се опита да центрира в наказателното поле, но никой не успя да засече подаването му, което се оказа точно насочено в далечния ъгъл. Две минути по-късно Робърт Хут успя да удвои с глава след точно подаване, прехвърлило защитата на домакините.

В 20-та минута Лансини успя да върне едно попадение, но в 38-та Джейми Варди възстанови аванса от два гола за „лисиците“, след като успя да поеме топката в наказателното поле при корнер и със завъртане опъна мрежата на „чуковете“ за трети път.

След почивката Уест Хям бяха по-добрият отбор на терена и превъзходството им донесе втори гол в 63-та минута, когато Андре Аю намали резултата с глава от близко разстояния. След попадението домакините показаха още по-добра игра и Лестър трудно стигаха до топката, но дори седемте минути продължение не бяха достатъчни за нов гол и стигане до точката.

Tака Лестър вече има в актива си 30 точки и се отдалечи на шест от зоната на изпадащите. Уест Хям пък остават с 33 на 11-то място във Висшата лига.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА 





All Goals & highlights - West Ham 2-3 Leicester... by mohtv