Бившият нападател на Тотнъм Теди Шерингам разкри изненадващо колко близо са били „шпорите“ до привличането на Диего Марадона през 90-те години на ХХ век. Сделката е била възможна през сезон 1993/94, когато начело на лондончани е аржентинската легенда Освалдо Ардилес.

„Разбирах се много добре с Ози. Мисля, че по това време бях капитан на отбора и той дойде при мен и каза: „Искам твоето мнение, тъй като обмислям да привлека един футболист“, обяви Шерингам пред радио предаването „Лига на легендите“.

„Аз му отговорих: „Питай“, а той подхвърли, че става дума за Диего Марадона и води разговори с него. Мисля, че направо откачих: „Ози, Ози, наистина ли? Боже! Давай, направи го! Ще бъде невероятно да играя с него“, разкри бившият английски национал.

„Три дни по-късно дойде и каза, че е предпочел да не привлича Диего, тъй като в момента около него имало твърде много негативни неща от всякакво естество“, допълва Шерингам.

Диего Марадона има близки отношения с Ози Ардилес. Той дори играе в бенефиса на своя сънародник като футболист на „шпорите“. Това става на 1 май 1986 г. При победата на лондончани с 2:1 над Интер.

В средата на 90-те години вместо да вземе Марадона, Тотнъм се сдобива с германския нападател Юрген Клинсман.

„Не можех да повярвам, че Юрген, който само преди няколко години беше спечелил световната титла, дойде в Тотнъм. Той беше истинско откритие за нас“, спомня си бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Уест Хям.

Клинсман започва да играе за Тотнъм в началото на сезон 1994/95 и вкарва 30 гола в 50 мача за „шпорите“ във всички турнири. На следващата година е продаден на Тотнъм.