Гол на Педро Родригес донесе на Барселона домакинската победа на Барселона с 1:0 над Алмерия и така каталунците запазиха 100-процентовия си актив от началото на сезона – 6 победи от 6 мача.

22-годишният нападател изправи на крака треньора си Пеп Гуардиола и зрителите на „Камп Ноу”, когато след малко повече от половин час игра получи пас от Максуел и с мощен удар прониза горния десен ъгъл.

Барса има 18 точки от шест мача, като подобри най-добрия си старт на шампионат, и има три точки аванс пред Реал (Мадрид), който в неделя вечерна гостува на Севиля без контузения Кристиано Роналдо.

Гуардиола пусна Педро Родригес в игра на мястото на контузения Тиери Анри, а Барселона не измени на стила си и притискаше гостите още от самото начало на мача.

Вратарят на Алмерия Диего Алвес успя да отрази удар от воле на Шави в 18-ата минута, който получи пас на отпразнувалия своя 28-и рожден ден Златан Ибрахимович. Той обаче не успя да стори нищо при попадението на Педро.

Барса не успя да установи същата доминация през второто полувреме, а играчите на Алмерия се бореха за всяка топка, но не успяха да стигнат до изравнително попадение.

„Съперникът имаше три чисти положения, а ние нито едно. В тази връзка резултатът е справедлив”, заяви треньорът на Алмерия Уго Санчес.

Гуардиола, който игра срещу Сансеч, когато мексиканеца носеше екипа на Райо Валекано в началото на 90-те години, заяви, че стилът на Алмерия с близко покритие на Шави и Иниеста е затруднил неговия отбор.

В другия късен съботен мач, прецизен гол на Хурадо от границата на наказателното поле във втората минута и прекрасен гол на Антонио Лопес донесоха на Атлетико (Мадрид) първата победа за сезона, която дойде след 2:1 над Сарагоса.

18-годишният вратар на „дюшекчиите” Давид Де Геа спаси дузпа на Марко Бабич в своя дебют в Примера дивисион. Наказателният удар бе отстъден за нарушение на Де Геа срещу Хорхе Лопес. Той обаче не успя да повтори проявата си и допусна гол от дузпа, вкаран от Евертон.

Де Геа, който по-късно в мача спаси и удар на Хорхе Лопес от фаул, получи шанс за изява, след като титулярът Серхио Асенхо е с националния отбор на Аржентина на световното първенство до 20 години, а резервата Роберто е контузен.

„За мен бе мечта да играя на „Висенте Калдерон”, а освен това спасих дузпа”, заяви Де Геа след края на мача./БЛИЦ

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН, 6 КРЪГ
От събота, 3 октомври
0:1 Диего Колото (61)
 
Барселона – Алмерия 1:0
1:0 Педро Родригес (37)
 
Атлетико (Мадрид) – Сарагоса 2:1
1:0 Хурадо (2), 2:0 Антонио Лопес (66), 2:1 Евертон (71-дузпа)
 
ПРЕДСТОЯЩИ
В неделя, 4 октомври
18:00 часа Херес – Малага
Баланс: нямат играни мачове
 
18:00 часа Виляреал – Еспаньол
Баланс: 20 мача, 7 победи за Виляреал, 9 равенства, 4 победи за Еспаньол
 
18:00 часа Валядолид – Атлетик (Билбао)
Баланс: 78 мача, 24 победи за Валядолид, 21 равенства, 33 победи за Атлетик (Билбао)
 
18:00 часа Спортинг (Хихон) – Майорка
Баланс: 8 мача, 3 победи за Спортинг (Хихон), 2 равенства, 3 победи за Майорка
 
18:00 часа Хетафе – Осасуна
Баланс: 10 мача, 5 победи за Хетафе, 2 равенства, 3 победи за Осасуна
 
20:00 часа Расинг Сантандер – Валенсия
Баланс: 76 мача, 27 победи за Расинг Сантандер, 14 равенства, 35 победи за Валенсия
 
22:00 часа Севиля – Реал (Мадрид)
Баланс: 130 мача, 37 победи за Севиля, 28 равенства, 65 победи за Реал (Мадрид)

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.