Шестима футболисти на европейския клубен шампион Реал (Мадрид) може да си тръгнат от „Сантяго Бернабеу” до края на летния трансферен прозорец.

Според „Евроспорт” това са Сами Кедира, Анхел ди Мария, Иско, Ияраменди, Шаби Алонсо и Алваро Арбелоа. С привличането на световния шампион с Германия Тони Кроос от Байерн и голамйстора на Мондиал 2014 в Бразилия с тима на Колумбия Хамес Родригес от Монако някои от споменатите вече играчи на „кралския клуб” са обречени да станат постоянни резерви.

Интерес към Сами Кедира, който не бе в групата за Суперкупата на Европа срещу Севиля в Кардиф, проявяват Арсенал и Челси, като е твърде вероятно германският национал да заиграе във Висшата лига.

Анхел ди Мария трудно ще намира място в титулярния състав при присъствието на Кроос и Хамес Родригес, а интерес към него има от ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

Иско се изявява точно на поста на Хамес Родригес, а и преди привличането на колумбиеца не бе сред твърдите титуляри на „белия балет”.

Ияраменди е със статут на резерва още от миналия сезон, а ако остане в клуба, най-вероятно ще получава още по-малко шансове за изява през новата кампания. Интерес към него има от страна на Порто.

Шаби Алонсо най-вероятно ще бъде напълно изместен от Тони Кроос, а и със своите 32 години ще трябва да се примири с все по-честите си престои на пейката. В противен случай трябва да си потърси нов клуб.

Бранителят Алваро Арбелоа пък загуби титулярното си място още през миналия сезон за сметката на Дани Карвахал и ще продължи да му бъде резерва, ако не бъде продаден.