Нападателят на Украйна Андрий Шевченко обяви, че мечтае да сложи край на кариерата си в американската Мейджър сокър лига.

“Определено ми допада мисълта да играя в САЩ. Следа първенството там и смятам, че с всяка година става все по-силно. С привличането на играчи като Бекъм и Анри се повишава интереса към футбола и скоро той ще е толкова популярен, колкото баскетбола и бейзбола. Мисля, че ще е много добре за мен ако поиграя един-два сезона в МСЛ преди да приключа”, коментира Шевченко.

Той призна, че освен нивото на МЛС той е привлечен и от начина на живот в САЩ.

“Жена ми е американка. Децата ми са украино-американци и на мен тази страна ми допада. Преди това обаче трябва да се фокусирам върху представянето на Украйна на Евро 2012”, добави Шева.

Според него това, което националния отбор прави е истинско богатство.

”За първи път играем на Европейско първенство и се радвам, че бихме Швеция. Вкарах два гола, които донесоха огромна радост на сънародниците ми. Стадиона беше пълен, цялата държава ни гледаше по телевизията. Много хора плакаха от радост след мача. Сега трябва да продължим със силните игри и чак след това ще мисля за трансфер”, каза още Шева.