Динамо Киев победи с 3:1 Металург (Донецк) на Велизар Димитров и Николай Костов, в среща от 6-ия кръг на местното първенство. Повторен дебют за гранда направи Андрий Шевченко. Нападателят се появи в игра на почивката при резултат 2:1, като направи добро завръщане, вкарвайки от дузпа в петата минута от продължението за крайното 3:1.

Велизар Димитров записа цял мач, но така и не успя да помогне на Металург да се добере поне до точката. В 38-ата минута сръбският играч на Динамо Нинкович разстреля вратаря на гостите за 1:0. Само четири минути по-късно Металург изравни след груба грешка в защитата на съперника. Нападателят Танасе се възползва от положението и вкара за 1:1. Радостта на тима, воден от Николай Костов обаче трая само няколко секунди, тъй като още преди почивката Динамо Киев отново дръпна в резултата чрез Ярмоленко.

В петата минута на даденото от съдията продължение Шевченко бе съборен от вратаря на Металург – Дишленкович и съдията отсъди 11-метровия наказателен удар. Потърпевшият сам заложи топката и вкара за крайното 3:1.

По този начин Динамо Киев остава начело в класирането на украинското първенство, докато Металург е на 10-а позиция с 8 точки./БЛИЦ