Украинската футболна звезда Андрий Шевченко, който игра за Милан и Челси, обяви, че ще сложи край на кариерата си след европейското първенство през 2012 г., на което родината му е домакин заедно с Полша.
 
“Реших да се откажа след Евро 2012. Това е окончателно. Всички искаме да се представим изключително добре на европейското първенство. Сигурен съм, че можем да се противопоставим на фаворитите и да спечелим титлата, ако късметът е наша страна”, заяви 34-годишният нападател на Динамо (Киев).
 
“В Украйна има много хора, които са луди по футбола и тяхната безценна подкрепа ни тласка напред. Двата големи гранда на страната Шахтьор (Донецк) и Динамо (Киев) се представят много успешно е евротурнирите през последните години,” допълни Шева.
 
“Разполагаме с много млади таланти, някои от тях вече играят в националния отбор. Не се съмнявам, че ще можем да постигнем значителни международни успехи в близко бъдеще”, разкри носителят на “Златната топка” за 2004 г.
 
“Надявам се, че ще успея да стана шампион на Украйна още веднъж преди да се оттегля от футбола”, завърши Шевченко, който има шест титли и три национални купи с Динамо (Киев)./БЛИЦ