Роберто Манчини ще продължи работата си като мениджър на Манчестър Сити и през следващия сезон, отсече собственикът на клуба Шейх Мансур.

Арабският богаташ изрази пълната си подкрепа към настоящия наставник на „гражданите” и обеща, че няма да го сменя, дори и при положение че отборът не спечели титлата този сезон.

„Сега разликата е само три точки и имаме шанс за титлата. Каквото и да се случи обаче, дори и да не спечелим, аз съм много доволен от футболистите, отбора и треньорския щаб. Те се представят много добре и в последните няколко мача показаха по-добра игра”, заяви Шейх Мансур пред телевизия в Абу Даби.

Сити все още има съвсем реална възможност да стане шампион за първи път от 44 години. В понеделник „гражданите” са домакини в дербито на Манчестър и, ако спечелят, ще излязат на върха пред Юнайтед с равни точки, но по-добра голова разлика и предимство в директните мачове.

„Червените дяволи” пропиляха повече от половината аванс от 8 точки преди „шумните съседи”, като загубиха от Уигън и направиха 4:4 на свой терен срещу Астън Вила, след като водеха с 4:2.