Президентът на Руския футболен съюз Виталий Мутко разки, че босът на Азиатската футболна конфедерация шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа и генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино може да обединят усилията си по време на извънредния изборен конгрес на ФИА на 26 февруари.

Както е известно те са претенденти за поста на Сеп Блатер, който беше отрстранен заради финансови нарушения. Другите кандидати за президентския пост във ФИФА са принц Али от Йордания, бившия заместник-генерален секретар на световната централа Жером Шампан и Токио Сексвале, бивш министър на строителството на Южна Африка. 

"Али и Инфантино няма как да се обединят. Но Джани и шейх Салман, спокойно може и да са с обща кандидатура. В началото всеки от тях се смяташе за фаворит. Но на първо място всеки от тях трябва да обича повече футбола, а не себе си", заяви Мутко, който е и член на изпълкома на ФИФА.

Шейх Салман е подкрепен от Африканската футболна конфедерация (КАФ), а също така и от Азиатската. В подкрепа на Инфантино се изказа УЕФА.