Бившият английски национал Алан Шиърър отново изрази готовност да поеме отбора след провала на Евро 2016 във Франция и оставката на Рой Ходжсън. „Трите лъва” изхвърчаха от европейското първенство след загуба от Исландия с 1:2 на осминафиналите. Шиърър кандидатства за поста и през 2012 година, но тогава Футболната асоциация (ФА) отказа да го назначи заради липсата на треньорски опит.

"През 2012 година отидох във Футболната асоциация и им казах, че искам работата. Те ме погледнаха и ми казаха: "Не, нямаш опит", коментира Шиърър, който е работил като мениджър само за осем мача в Нюкасъл Юнайтед през 2009 година. Той има 30 гола в 63 мача за Англия и е играл с националния отбор на четири големи първенства.

Ходжсън беше най-скъпоплатеният наставник на Евро 2016 с годишна заплата от 3,5 милиона паунда. Наставникът на младежкия национален тим Гарет Саутгейт в момента е считан за фаворит да го замени, а сред спряганите имена е и мениджърът на Кристъл Палас Алан Пардю.

"Сега аз ще им кажа: "Добре, вие заложихте на опита, платихте малко състояние, а аз можех да се справя не по-зле". Отново си предлагам услугите. Дори Гарет Саутгейт да получи работата, аз мога да допринеса с опита ми от участието на големи първенства", каза още Шиърър, който в момента е футболен анализатор.