ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Повечето снимки на Аржентина след спечелването на финала на Мондиал 2022 са направени с фалшива купа, съобщава испанското издание „Ел Паис“.

Лионел Меси получи световния трофей от президента на ФИФА Джани Инфантино. Лео и останалите аржентински национали се радваха на истинската световна купа, докато бяха на шампионския подиум. Минути след това обаче купата е била прибрана от официалните лица на световната централа от съображения за сигурност.

Всички снимки, направени след това на стадиона в Доха, са с фалшификат, който е внесен на трибуните от феновете и изведнъж се оказва на терена. Дори изображението, с което Лионел Меси постигна рекорд по харесвания (почти 75 милиона) в „Инстаграм“, не е с оригиналната купа.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Испанското издание отбелязва, че семейната двойка Мануел Заро и Паула Зузулич са направили фалшификата преди Мондиал 2022 с намерението да накарат аржентинските национали да се разпишат върху него.

„Преди началото на световното първенство се свързахме с хора, които правят купи и изработката отне шест месеца. Нашият дубликат е направен от смола и кварц. Покрит е със златиста боя. Като тегло обаче е едно към едно с оригинала. Има някои детайли, които я отличават, но разликата е минимална“, разказаха Мануел и Паула пред испанското издание.

„Идеята беше футболистите да поставят автографите си, но в крайна сметка нашата купа се озова три пъти на терена. В единия случай беше взета от познати на Паредес и беше подписана от Леонардо. След това играчите я поискаха за 45 минути и всеки един от тях и роднините им се снима с нея. Най-накрая ни я върна Лаутаро Мартинес, който също се подписа. Дори идваха хора на ФИФА да проверят дали при нас случайно не се е озовала оригиналната купа“, допълниха двамата аржентински фенове.

Сред хората, позирали с фалшификата без да разберат, е и съпругата на Лионел Меси Антонела. Анхел ди Мария е футболистът, който показва, че не се снимат с оригиналната купа. Той сочи на Меси съществена разлика. Двамата се усмихват, но по никакъв начин не демонстрират, че са разочаровани.

Самият Ди Мария научил, че на терена има и копие на световната купа, когато при него дошли хора на ФИФА, за да го предупредят. Те му заявили, че трябва да внимава, тъй като държи оригинала и трябва скоро да го приберат. Ди Мария им посочил, че други играчи също държат купа, но представителите на ФИФА отговорили, че онова е фалшификат.

"Докато бяхме на подиума, се радвахме на истинската световна купа. Но само тогава. След това, като слязохме от подиума и се върнахме на терена, ни подадоха фалшивия трофей", разкриват аржентинските национали. 

От 2018 г. в основата на оригиналната купа спираловидно се гравират имената на носителите на трофея от 1974 година. След всеки цикъл на световното първенство основата се сменя. Шампионът не запазва оригинала, а получава бронзова реплика, покрита със златисто фолио. Той се радва на оригинала само няколко минути, който след това отива обратно в музея на ФИФА. 

Никой не разкрива защо ФИФА е разрешила на въпросното аржентинско семейство да връчи на Меси и компания фалшивия трофей. В предишни години ФИФА връчваше оригинала, за да може победителят да му се порадва двайсетина минути, след което даваше официалната реплика. С  две думи - купите са две. Сега обаче бяха три... 

На снимките може да видите, че оригиналният трофей, с който първоначално позират аржентинците, има гравиран с черно надпис в основата. На репликата на семейната двойка, този надпис не е оцветен.

На парада по случай шампионската титла в Буенос Айрес играчите на Лионел Скалони пък държат трети вариант, на който в центъра на основата има кръг. Това е истинската реплика, която ФИФА подарява на световния шампион и която завинаги ще остане в Аржентина. 

На снимката: Меси ликува с оригиналния трофей с тъмен надпис в основата. Той и съотборниците му се радваха на истинската световна купа само докато бяха на подиума.  
  


Когато играчите слизат от сцената и започват да празнуват на терена, Меси вече държи в ръцете си фалшивата световна купа, поръчана от аржентинската семейна двойка.  


При празненствата в Буенос Айрес играчите показаха на милионите си фенове третия трофей - официалната реплика, подарена от ФИФА.​ 

-------------------------------------------------

Оригиналната световна купа:


Фалшивата купа, доставена от аржентинското семейство:

Официалната реплика на ФИФА: 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК