Медиите в Испания излязоха с нови разкрития за случилото се с нападателя на Валенсия Рафа Мир. Той и негов приятел са арестувани и ще прекарат втора поредна нощ зад решетките по подозрение в предполагаемо сексуално посегателство. Като техни жертви се посочват две жени - на 25 и на 21 години. Мъжете ще се явят пред съдия в сряда.

В събота вечер след мача на Валенсия с Виляреал (1:1) от Ла Лига, в който Рафа Мир влезе като резерва, играчът и негов приятел посетили нощен бар в града. Там те срещнали въпросните момичета и в един момент всички заедно се преместили в къщата на Мир.

Предполагаемото сексуално посегателство от страна на футболиста било срещу 25-годишната дама, а това на приятеля му срещу другата. И двете са били извършени в басейна на къщата, уточнява журналистът Хорхе Гарсия Бадия в предаването Y ahora Sonsoles по “Антена 3”.

На сутринта съсед чул странни звуци да идват от въпросното имение. Освен това той забелязал двете момичета да се разхождат полуголи около дома на Рафа Мир, заради което извикал полиция.

Когато униформените пристигнали и провели първоначален разговор за случилото се, жените не са споменали нищо за сексуално посегателство над тях, а са споделили за конфликт и че приятел на футболиста бил ударил едната от тях. В понеделник вечер, след като се били сдобили с медицински свидетелства, жените са подали официални жалби в полицията. Тогава са последвалите арестите на Рафа Мир и другия мъж.

Разследващият журналист Карлос Килес пък разкрива, че версията на Рафа Мир е, че секс е имало, но той е бил по взаимно съгласие.

Мир е на 27 години е във Валенсия като преотстъпен от Севиля. Той обаче е юноша на “прилепите”. Преди година нападателят за малко да премине в Милан.