ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тези сцени напомнят екшън от холивудски филм. Мароканският футболист Софиан Киине от елитния белгийски ОХ Льовен претърпя ужасна катастрофа в Белгия. Шокиращи кадри от камера за наблюдение показват как той кара колата си в Лиеж – очевидно много бързо - с около 200 км/ч. 25-годишният футболист губи контрол над автомобила си в кръгово кръстовище и тогава се случва невероятното: колата на Киине излита и се разбива в съседната спортна зала, където тренират деца. Автомобилът се блъска в стената, спира странично върху терена и част от трибуните в залата.

Страхотен късмет е, че залата е била празна по време на инцидента. Децата, които току-що бяха тренирали там, вече бяха в съблекалнята. В сградата нямаше никой друг. Киине е откарана в клиника след ужасяващата катастрофа. Според медиите състоянието му е без опасност за живота.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Изображения от вътрешността на залата показват пълния мащаб на разрушението и голямата дупка в стената. Властите разследват инцидента. Вероятна причина за катастрофата е превишена скорост. Видеозаписите показват, че Киине се е движил с повече от разрешените там 55 км/ч.

„Клубът научи, че Софиан Киине е участвал в сериозна автомобилна катастрофа близо до Лиеж снощи. Киине беше откаран в спешното отделение на най-близката болница, където се извършват допълнителни изследвания. Той е без опасност за живота. За щастие в произшествието не са участвали други превозни средства и хора. Клубът очаква повече яснота относно точните обстоятелства за инцидента, преди да реагира допълнително. Пожелаваме бързо възстановяване на Софиан”, написаха от клуба за случилото се.

Спортната зала, където обикновено се провеждат състезания по футбол, баскетбол и гимнастика, вероятно ще бъде неизползваема дълго време.

Киине е роден в Белгия и е играл за Стандарт (Лиеж) като младеж, а по-късно в Италия за Киево, Лацио, Салернитана и Венеция. От миналото лято той отново играе в Белгия. Все още не е известно кога той ще се върне на терена.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК